De verdediging
  • €19, 95 €12, 50

  • 368 pagina's
    Paperback

  • Leesfragment

boeken

De verdediging

De verdediging – John Grisham

Sebastian Rudd is geen gewone advocaat.

Hij werkt vanuit een kogelvrije bestelbus die helemaal aan zijn eisen is aangepast, compleet met internet, bar, koelkastje, comfortabele leren stoelen, geheim wapenvak en een zwaarbewapende chauffeur. Hij heeft geen kantoor, geen partners en slechts één werknemer: zijn chauffeur die ook fungeert als zijn bodyguard, juridisch assistent, vertrouweling en golfcaddy. Hij woont alleen in een klein, maar goed beveiligd appartement, en zijn voornaamste meubelstuk is een ouderwetse pooltafel. Hij drinkt goede cognac en is gewapend.

Sebastian verdedigt mensen die andere advocaten nooit als cliënt zouden accepteren: een drugsverslaafde; een knul met tattoos die volgens zeggen lid is van een satanische sekte en wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van twee meisjes; een terdoodveroordeelde gangster; een huiseigenaar die is gearresteerd omdat hij schoot op een SWAT-team dat ten onrechte zijn huis binnendrong. Waarom deze cliënten? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces, zelfs als hij, Sebastian Rudd, moet bedriegen om dat voor elkaar te krijgen. Hij heeft de pest aan onrechtvaardigheid; hij houdt niet van verzekeringsmaatschappijen, banken en grote ondernemingen; hij wantrouwt alle overheidsinstanties en lacht om de ethische voorschriften die binnen het juridische systeem gelden.

Sebastian Rudd is een van Grishams kleurrijkste, extravagantste en levendigst beschreven hoofdpersonen ooit. De verdediging is levensecht, humoristisch en onmogelijk weg te leggen. Dit is John Grisham op zijn best.

‘Met De verdediging levert hij een van zijn betere boeken van de laatste jaren af.’ – Nieuwsblad

Grisham doorbreekt in De verdediging zijn kuise traditie. ****’ –  De Telegraaf Weekend

De verdediging leest als een vermakelijke, spannende showcase van een bijzondere advocaat.’ –  Knack

‘John Grisham is goed op dreef in dit boek, […]. Hij schrijft met zichtbaar plezier over Rudds strapatsen en levert zo een van zijn betere boeken van de laatste jaren af.’ – De Standaard

‘Dat niet uitsluitend de letter der wet maar Rudd bepaalt wat kan en wat niet kan, is een interessante ontwikkeling in Grishams werk. En het is zijn ervaren pen die de plotlijn van het verdwenen meisje een bloedspannende wending geeft.’- Nu.nl

  • €19, 95 €12, 50

  • 368 pagina's
    Paperback

  • Leesfragment

Meer boeken van John Grisham

Alle boeken

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!